Michalovská polícia chce bojovať proti čiernym skládkam fotopascami

14.10.2012 Michalovce

Michalovce 13. októbra (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Michalovciach uviedla v týchto dňoch do života technologickú novinku, ktorá bude dohliadať nad dodržiavaním poriadku na území mesta. Je ňou takzvaná fotopasca.

"Prvú fotopascu sme nainštalovali počas tohto týždňa pri mestskom cintoríne. Ide o miesto, kde nie je možné prevádzkovať bezpečnostnú kameru, preto sme zvolili inú alternatívu," informoval TASR zástupca náčelníka michalovskej MsP Marcel Medviď.

Ako dodal, hlavným dôvodom inštalácie tejto novinky pri spomínanom pietnom mieste je odhaľovanie vinníkov, ktorí sú zodpovední za tvorbu čiernych skládok v tejto časti Michaloviec.

Fotopasca funguje na princípe pohybového snímača. "Ak zaznamená pohyb osoby či motorového vozidla, zhotoví fotografiu, ktorú následne zašle pracovisku stálej služby Mestskej polície. Službukonajúci policajt potom snímku vyhodnotí a v prípade, ak je to potrebné okamžite vyšle na miesto hliadku MsP," vysvetlil Medviď.

MsP uvažuje podľa jeho slov o zakúpení niekoľkých ďalších fotopascí. "Najprv však chceme zistiť, ako nám bude spomínané zariadenie nápomocné pri mestskom cintoríne. Ak sa osvedčí, obstaráme si ďalšie," poznamenal.

Pre inštaláciu nových fotopascí má MsP vytypovaných ďalších šesť problematických lokalít na území mesta. "Stále sú medzi nami totiž ľudia, ktorým je ľahšie vyhodiť odpad pri krajnici, alebo na rôzne trávnaté plochy, namiesto tohto, aby ho priviezli do zberného dvora prevádzkovaného Technickými a záhradníckymi službami mesta Michalovce," uzavrel Medviď.
 

Vyberte región